Ma 2019. február 19., kedd, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

Eső, brokkoli, és FIAT 850! (Rajka 2009 élménybeszámoló) Nyomtatás Cikk ajanlasa
Írások - Az én sztorim
Írta: Kajdócsi Sándor   
2009. június 01. hétfő, 07:56
Bevallom, nagy izgalommal vártam a pénteket és az indulást, hisz ez volt az első többnapos klubrendezvény, amin részt vettem.

Körülbelül félúton jártam, Győr előtt a Suzukival, amikor átvillant a gondolat a fejemen; mi lenne, ha 70-80 km/h tempóval haladnék, mintha egy igazi FIAT nyolcötvenessel indultam volna el?

Így is tettem, és ezt a tempót tartottam is a kempingig. A gondolatom adott az útnak egy kis nosztalgikus hangulatot, mert így vezetés közben kicsit kalandozni is tudtam, egy kicsit részletesebben megfigyelni a környezetet, a tájat és az embereket. Egy szó, mint száz, nyugisan, "öregesen" vezettem és bizony jól esett.
Még egy macskát is átengedtem az úton egy zebra előtt. Ennek nem is lenne jelentősége (máskor sem vadászom az úton áthaladó állatokra), de ez megtorpant az út szélén, és kérdően nézett rám.
- Mi van, nem adod meg az elsőbbséget a gyalogosnak? – gondolhatta a cicus. Meg is álltam, nem kellett nagyon fékeznem, mert lakott területen történt az eset, így átszaladt biztonságban a túloldalra.
Időben odaértünk a cél állomásra. Ez azért volt fontos nekem, mert kíváncsi voltam hogyan épül fel egy ilyen sátortábor. Nem voltam katona, így nem építhettem, de nem is láttam még ilyet.
Egy új pozitív élménnyel gazdagodtam. Voltak társaim is ebben Ildi, Zoli, András, Ákos, és Apu személyében. Nem egyszerű munka, de néhány óra alatt kiépült a kis falu, amely az otthonunk lett 3 napra!

Lassan megérkeztek a lakók is, ki autóval, ki motorral. Ennyi veterán egy helyen, mintha visszamentünk volna az időben. Közben az időjárás nem volt kegyes, hol esett az eső, hol nem. Stílusosan!
Viszont mindenben van valami jó; a nyirkos időben különösen jól esett elfogyasztani egy finom, forró, hamisítatlan Rajkai halászlevet.

Eljött az este, a tábor fényei világítják be a kempinget. Folyamatosan a történeteké, viccelődésé, beszélgetésé, és a tapasztalat átadásé a főszerep. Jó egy ilyen „családban” lenni együtt!

Első éjszaka a sátorban furcsa volt, tulajdonképpen nem vagyok egy nagy túlélő szaki. Az éjszaka hangjai, a fű illata, az eső kopogása a ponyván... Ehhez is hozzá kellett szokni, de ezt az idő hamar megoldotta!

Újabb és újabb élményekkel várt a szombati nap! A kirándulás Ausztriába a nap másik szenzációját nyújtotta, nekem most voltam először külföldön úgy, hogy nem piszkáltak a vámosok, azaz nincs gyomorgörcs és nem kell stresszelni!
A túra első állomása, a Mönchof-i falumúzeum elképesztő részletességgel tárta elénk a múlt tárgyait,és mesterségeit és életérzését. Ha lesz gyermekem, akkor biztosan el fogom vinni ebbe a múzeumba egy kis „tanulmányi útra”.
Fél napos autózás következett Kalloczki Tibi 850-es Limuzinjában, ehhez hozzá kel fűzöm, hogy 24 éve nem autózhattam ilyen kis csoda járgányban. Felemelő, felpörgető érzés volt!
Az ebédnél is született egy újabb történet; „A Brokkoli hadművelet, avagy ahogy a pincér az ujjával célzott a zöldségre". De ezt leírni nem lehet, Horváth Zoli előadásában viszont érdemes meghallgatni! Szerintem, több mint valószínű, a következő találkozón jó kis tábortűz melletti story lesz belőle!

A kempingbe visszaérve a főépületben berendezett Retro kiállítás kis varázs sarok amely teljesen megidézte számomra az 50-60-70 évek világát. Apunak pedig a gyermekkorát. Az ügyességi verseny pedig próbára tette a résztvevők képességeit, e felett csupa játékos feladat és móka, kacagás.

Pillanatok alatt újra eljött az este beszélgetés és tábortűz! A tűz melege összehozza az embereket ez szombat este is bebizonyosodott (köszönjük az üstöt, Ákos)!
3 Napra szerintem mindenki elfeledte az ügyes-bajos dolgait és erre nagy szükség van a mai rohanó világban! Ez fontosabb dolog, mint a hétköznapokon hinné az ember!

Olyan hamar eljött a Vasárnap. A szép napok mindig gyorsan telnek, jó társaságban pedig repül az idő! Sajnos, hamarabb el is kellett jönnünk a tervezettnél, mert családi elfoglaltság jött közbe.
Egy mondattal leírva, az esőt leszámítva tökéletes 3 nap volt, teljesen feltöltődtem pozitív energiákkal! Még egyszer köszönet a programért Gyurinak, a tábor kényelméért Viktornak, Horváth Zolinak és Sebők Andrásnak pedig a tanácsokért!

És főként mindenkinek köszönet, aki eljött, ott volt a FIAT 850 Klub táborában!

Nem akarsz lemaradni egyetlen eseményről sem?
Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy a FIAT 850 -es rendezvényekről időben informálni tudjunk!

 
Hozzászólások (2)
Köszönöm a dícséretet!
2 2009. június 22. hétfő, 19:14
Sándor Kajdócsi
...jól esik, nem mondom! :-)
:-)
1 2009. június 08. hétfő, 22:52
Ügyes :-)
FIAT Bambino
Egy autószerviz 1991-óta az Ajkai FIAT-osok szolgálatában

Klasszikus Olasz Autók Egyesülete © 2012 | Impresszum | Jogi nyilatkozat

 

Akikre büszkék vagyunk

Régi családi fotóink

Régi versenyek

Behavazva