Ma 2019. március 25., hétfő, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.

A csillagok közt jártunk! Nyomtatás Cikk ajanlasa
Egyesület - Események
Írta: Bonomi Ákos   
2012. november 19. hétfő, 21:49

Budaörsről indultunk, Veszprémen és Zircen át Bakonybélre érkeztünk, rövid kitérőt tettünk a Tejúton :), amelyről Herend felé tértünk le a 7. MiniTorino - túra keretében, amely rövid kitérő után újra a FIAT 850 Klub Magyarország színeiben került megrendezésre.


A csillagok közt jártunk!


A létszámunk menet közben szokás szerint folyamatosan változott, kb. 22 - 26 autóval vettek részt tulajdonosaik a rendezvényen.

Nem sokkal indulásunk után érkeztünk a Kajdócsi Sándor - titkárunk - által ajánlott, Etyek melletti platánsorba, ahol néhány fénykép erejéig megálltunk, majd egy veszprémi pihenő után, Zircet érintve értünk a bakonybéli Pannon Csillagdába.


A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!


Idegenvezetéssel egybekötött csillagászattörténeti bemutató várt minket, amelynek keretében egy háromdimenziós kisfilmet is megtekinthettünk a Csillagda kupolatermében.


A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!
A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!


A helyi Tamás Panzióban elköltött kiadós ebéd után után a Herendi Porcelán Minimanufaktúra volt a következő állomás. Megérkezésünk után Zsigulis Józsi :) résztvevőnk bemutatta, hogy lehet kulcs nélkül kinyitni egy Zsigulit (hogy hozzájusson bentmaradt slusszkulcsához :) ), majd a Múzeum munkatársainak segítségével megismerkedhettünk a porcelán dísztárgyak készítésének történetével és nagy türelmet, illetve kézügyességet igénylő műveleteivel.

Többek közt azt is megtudhattuk, hogy a Manufaktúra készítette azt a több millió forint értékű porcelán étkészletet, amelyet Vilmos herceg és Katalin hercegnő kapott nászajándékba Magyarországtól.


A csillagok közt jártunk! A csillagok közt jártunk!


Mint mindig, ezen a rendezvényen is köszönthettünk új ismerősöket: rendszeres résztvevőnk, M. Pál fehér Steyr-Puch 500-asa mellé most egy piros is társult, elfogadta a meghívást Sz. Ilona is családjával és a Herbie-kivitelű VW Bogárral (Herbie egyébként egy rendőrségi Zsigulival lakik együtt); Veszprémbe érkezve egy eddig még nem látott, gyönyőrű állapotú fehér FIAT 127-es is érkezett; továbbá egy VW T2-es mikrobusz és egy - valószínűleg - frissen elkészült Polski FIAT 125p-t is láthattunk reggel.

A VII.MiniTorino-túra szokás szerit téli álomra vonul, de szervező már az újabb VIII. tavaszi túra előkészítésén dolgozik! :)


A csillagok közt jártunk!


További információk, kapcsolódó képgalériák:
 
FIAT Bambino
Egy autószerviz 1991-óta az Ajkai FIAT-osok szolgálatában

Klasszikus Olasz Autók Egyesülete © 2012 | Impresszum | Jogi nyilatkozat

 

Akikre büszkék vagyunk

Régi családi fotóink

Régi versenyek

Behavazva